ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

Путёвки за счёт профсоюзной организации

29 Mar 2016

ПУТІВКИ ЗА РАХУНОК ПРОФСПІЛКОВОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ –

ЇХ ВИДАЧА ТА ОПОДАТКУВАННЯ

 

Порядок та умови видачі профспіл­кових путівок регулюються статутом та положенням профспілки в межах кошторису поточного року.

Згідно з пп. 165.1.35 ст. 165 Податкового кодексу України до складу загаль­ного місячного (річного) оподатковуваного доходу не включаються вартість путівок на відпочинок, оздо­ровлення та лікування, в тому числі на реабілітацію інвалідів, на території України платника податку та/або його дітей віком до 18 років, які надаються йому без­оплатно або із знижкою (в розмірі такої знижки) профе­сійною спілкою, до якої зараховуються профспілкові внески платника податку — члена такої професійної спіл­ки.

Якщо профспілка видає путівки зі знижкою іншим чле­нам сім'ї працівника (в тому числі дітям віком 18 років і старшим), які не є членами профспілки, то виникає опо­датковуваний дохід.                                         

Сума такої знижки є доходом пра­цівника, виплаченим не в грошовій формі. Тому під час розрахунку ПДФО сума наданого доходу нараховується із застосуванням натурального коефіцієнта, розрахова­ного за формулою відповідно до  Кодексу.

Путівка, що видається члену профспілки, за рахунок коштів профспілки, не є базою для обкладення військо­вим збором.

Отже, вартість путівки, що видається члену профспілки, за рахунок коштів профспілки, не включаються до складу загаль­ного місячного (річного) оподатковуваного доходу і не є базою для обкладення військо­вим збором.

Поділитися у соціальних мережах: