ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

За підсумками П’ятого всесвітнього конгресу Міжнародної конфедерації профспілок у Мельбурні, делегати – профспілкові лідери зі всього світу ухвалили резолюцію щодо України.

22 Лис 2022

Резюмуючи документ:
«Конгрес засуджує жорстоке і незаконне вторгнення росії в Україну за підтримки режиму білорусі, внаслідок якого десятки тисяч людей, у тому числі багато цивільних, були вбиті або покалічені, сталось масове руйнування важливої інфраструктури. Конгрес вимагає негайного припинення агресії росії з повним виведенням російських військ з території України.
Конгрес закликає до переговорів під егідою Організації Об'єднаних Націй для встановлення справедливого і міцного миру.
Атаки на критично важливу інфраструктуру України включали навмисні напади на найважливіші об'єкти комунальної інфраструктури, включно з енергетикою. Це є воєнним злочином наряду з катуваннями та вбивством мирних жителів, включаючи жінок і дітей…

Конгрес засуджує всі загрози застосування ядерної зброї та вимагає від усіх країн відмовитися від зброї масового знищення, а також терміново ратифікувати та виконати Договір про заборону ядерної зброї.

Конгрес:

Повторює Засновницьку декларацію принципів МКП із її зобов’язаннями щодо миру та прав усіх народів на самовизначення.
Висловлює свою солідарність і співчуття всім, хто втратив сім’ю, друзів чи колег у збройному конфлікті, і засуджує напади на цивільних осіб та цивільну інфраструктуру в Україні та інших країнах.
Закликає до повної поваги міжнародного права без винятку.
Вітає надзвичайну солідарність і підтримку народу України з боку інших країн, включаючи численні проекти солідарності, що здійснюються профспілками в країні та за її межами за щедрої підтримки профспілок та громадськості…»

Конфедерація вільних профспілок України (CFTUU) (КВПУ) 

Поділитися у соціальних мережах: