ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

ВСЕ О БОЛЬНИЧНЫХ ЛИСТАХ

5 Вер 2016

  На вопросы работников отвечает

  Татьяна Губа,

   член профкома ППО «Металлистов»

 

Какие выплаты включаются в среднюю заработную плату для исчисления выплат по больничным листам?

При исчислении средней зарплаты для расчета выплат по временной потере трудоспособности учитываются, в частности, такие выплаты:

1) вознаграждения за выполненную работу согласно установленным нормам труда по тарифным ставкам (окладам), разрядным расценкам и должностным окладам;

2) оплата при переводе работника на низкооплачиваемую работу в случаях и размерах, предусмотренных действующим законодательством, а также при невыполнении норм выработки и изготовления продукции, оказавшейся браком, не по вине работника;

3) оплата труда за время нахождения в командировке (кроме возмещения расходов в связи с командировкой: суточных, стоимости проезда и т.п.);

4) надбавки и доплаты к тарифным ставкам (окладам):

- за совмещение профессий (должностей);

- за выполнение обязанностей временно отсутствующего работника;

- за расширение зоны обслуживания или увеличение объема работ;

- за работу в тяжелых и вредных особо тяжелых и особо вредных условиях труда;

- интенсивность труда;

- работу в ночное время;

- руководство бригадой;

- высокое мастерство;

- классность водителям;

- выполнение особо важной работы;

- другие надбавки и доплаты, предусмотренные действующим законодательством.

5) премии и вознаграждения, носящие систематический характер, независимо от источников финансирования;

6) оплата за работу в сверхурочное время и  в праздничные и нерабочие дни;

7) суммы выплат, связанных с индексацией заработной платы;

8) суммы компенсации работникам потери части заработной платы в связи с нарушением сроков ее выплаты;

9) вознаграждения и поощрения, которые выплачиваются один раз в год или имеют разовый характер (вознаграждения по итогам работы за год, за выслугу лет, и т.п.);

10) материальная помощь, носящая систематический характер, например, на оздоровление.

Оплата тимчасової непрацездатності у святковий день

Чи оплачується день тимчасової непрацездатності, який припадає на святковий день?

Так, оплачується.

Сума страхових виплат застрахованій особі та оплати перших п’яти днів тимчасової непрацездатності за рахунок коштів роботодавця обчислюється шляхом множення суми денної виплати, розмір якої встановлюється у відсотках середньоденної заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) залежно від страхового стажу, якщо його наявність передбачена законодавством, на кількість календарних днів, що підлягають оплаті (п.2 Порядку обчислення середньої заробітної плати (доходу, грошового забезпечення) для розрахунку виплат за загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, затверджений постановою КМУ від 26.09.2001 р. № 1266).

Отже, оплата здійснюється в календарних днях, тобто святкові, вихідні, неробочі дні не виключаються ні під час розрахунку, ні  під час оплати тимчасової непрацездатності.

Оплата дня роботи, якщо видано листок непрацездатності

Пунктами 2.5-2.7 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13.11.2001 р. № 455, визначено, що:

- листок непрацездатності в разі захворювання, травми, в т.ч. побутової, видається в день установлення непрацездатності, крім випадків лікування в стаціонарі;

- особам, які звернулися за медичною допомогою та визнані непрацездатними після завершення робочого дня, листок непрацездатності може видаватись, за їх згодою, з наступного календарного дня.

За один день не може бути нараховано і заробітну плату, і допомогу по тимчасовій непрацездатності. Тому зазвичай комісія (уповноважений) із соціального страхування приймає рішення про оплату листка непрацездатності з наступного дня, оскільки за  відпрацьований повністю день працівник має право на отримання заробітної плати. І це правильно, оскільки є відмітки в табелі обліку робочого часу, «закриті» наряди на виконану роботу тощо, тобто підтвердження того, що працівник працював, і виплачувати за цей день середню заробітну плату нелогічно.

Відповідно до ст.. 22 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 р. № 1105 – ХІV (далі – Закон № 1105) допомога по тимчасовій непрацездатності надається застрахованій особі у формі матеріального забезпечення, яке повністю або частково компенсує втрату заробітної плати (доходу) у разі настання в неї одного зі страхових випадків, зокрема тимчасової непрацездатності внаслідок захворювання або травми, не пов’язаної з нещасним випадком на виробництві.

Порядок призначення та виплати матеріального забезпечення та підстави для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності

Порядок призначення та виплати матеріального забезпечення і надання соціальних послуг визначено у ст.. 30 Закону № 1105. Рішення про призначення матеріального забезпечення приймається комісією (уповноваженим) із соціального страхування, що створюється (обирається) на підприємстві, в установі, організації, до складу якої входять представники адміністрації підприємства, установи, організації та застрахованих осіб (виборних органів первинної профспілкової організації (профспілкового представника) або інших органів, які представляють інтереси застрахованих осіб). Комісія (уповноважений) із соціального страхування контролює правильність нарахування та своєчасну виплату матеріального забезпечення, приймає рішення про відмову в його призначенні, про припинення виплати матеріального забезпечення (повністю або частково), розглядає підстави та правильність видання листків непрацездатності та інших документів, які є обґрунтуванням для надання матеріального забезпечення та соціальних послуг.

Підстави для відмови в наданні допомоги по тимчасовій непрацездатності наведені у ст. 23 Закону № 1105. Допомога по тимчасовій непрацездатності не надається:

  • в разі одержання застрахованою особою травм або її захворювання під час вчинення нею злочину;
  • в разі навмисного заподіяння шкоди своєму здоров’ю з метою ухилення від роботи чи інших обов’язків або симуляції хвороби;
  • за час перебування під арештом і проведення судово-медичної експертизи;
  • за час примусового лікування, призначеного постановою суду;
  • в разі тимчасової непрацездатності у зв’язку із захворюванням або травмою, що сталися внаслідок алкогольного, наркотичного, токсичного сп’яніння або дій, пов’язаних із таким сп’янінням;
  • за період перебування застрахованої особи у відпустці без збереження заробітної плати, творчій відпустці, додатковій відпустці у зв’язку з навчанням.

Застраховані особи, які в період отримання допомоги по тимчасовій непрацездатності порушують режим, установлений для них лікарем, або не з’являються без поважних причин у призначений строк на медичний огляд, у т.ч. на лікарсько-консультативну комісію (ЛКК) чи медико-соціальну експертну комісію (МСЕК), втрачають право на цю допомогу з дня допущення порушення на строк, що встановлюється рішенням органу, який призначає допомогу по тимчасовій непрацездатності.

Працівник захворів під час щорічної відпустки

Стаття 78 КЗпП передбачає, що дні тимчасової непрацездатності працівника, засвідченої в установленому порядку, не включаються до щорічних відпусток. Таким чином, у разі його хвороби під час відпустки її можна продовжити на кількість календарних днів хвороби або перенести на інший період (п.1 частини другої ст.. 11 Закону про відпустки).

Документом, що засвідчує тимчасову непрацездатність працівника, є належним чином оформлений і заповнений листок непрацездатності. Листом Міністерства соціальної політики України від 31.01.2012 р. № 30/13/133-12 надано роз’яснення, що рішення про продовження відпустки або перенесення її на інший період має бути узгодженим роботодавцем і працівником та оформленим заявою працівника і наказом керівника. Листок непрацездатності, що був відкритий у період відпустки сума відпускних перерахунку не підлягає, навіть якщо продовження буде в наступному місяці.

Працівник доглядав за хворою дитиною в період щорічної відпустки

Пунктом 3.11 Інструкції про порядок видачі документів, що засвідчують тимчасову непрацездатність громадян, затвердженої наказом Міністерства охорони здоров’я України від 13.11.2001 р. № 455 (далі – Інструкція № 455), визначено: якщо мати або інша працююча особа, яка доглядає за хворою дитиною, перебуває у цей час у щорічній (основній чи додатковій) відпустці, то листок непрацездатності видається з дня, коли мати або інша працююча особа, яка здійснює догляд за хворою дитиною, повинна стати до роботи.

Отже, якщо працівник у період щорічної відпустки доглядав за хворою дитиною, то ніяких наслідків для роботодавця не виникає: відпустка на дні хвороби дитини не продовжується.

Звісно, працівник міг і не повідомити педіатра про те, що перебуває у щорічній відпустці в період догляду за хворою дитиною, і листок непрацездатності по догляду йому все ж було б видано. У такому випадку слід керуватись нормами п.6 ст. 21 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» від 23.09.1999 р. № 1105 – XIV (далі – Закон № 1105): допомога по тимчасовій непрацездатності по догляду за хворою дитиною віком до 14 років та в разі захворювання матері або іншої особи, яка  фактично здійснює догляд за дитиною віком до трьох років або дитиною-інвалідом віком до 18 років, не надається, якщо застрахована особа перебувала в цей час у щорічній (основній чи додатковій) відпустці.

 

Поділитися у соціальних мережах: