ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

Важлива зустріч із керівництвом підприємств «АрселорМіттал» у Казахстані та Україні

7 Вер 2018

Голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець зустрівся із керівництвом підприємств «АрселорМіттал» в Казахстані та Україні.

«Мені вдалося поспілкуватись із директором з охорони праці компанії «АрселорМіттал Дофаско» Майком Двайером. Він за походженням канадець, раніше був профспілковим лідером, а зараз проводить тренінги із охорони праці та техніки безпеки на підприємствах «АрселорМіттал» у різних країнах світу, у тому числі в Теміртау (Казахстан) та Кривому Розі (Україна), - написав Михайло Волинець. - Зустріч із Майком Двайером ще раз переконала, що колишніх профспілківців не буває. Він чітко розуміє, що таке соціальний діалог, і тому відіграв важливу позитивну роль у переговорному процесі профспілківців України й Казахстану з керівництвом «АрселорМіттал». При цьому ми не забуваємо, які протестні акції на початку року проходили у казахстанському Теміртау і у травні – в нашому Кривому Розі. Вони завдали чималих збитків власникам підприємств, але й працівники втратили у зарплаті. Тому всі розуміють, що спокій і соціальний діалог між адміністрацією і профспілками, як представниками людей найманої праці, набагато краще, ніж напружена боротьба».

«Під час нашого знайомства з Майком у мене склалося досить приємне враження про нього – не так часто, на жаль, доводиться зустрічати людину на своєму місці, - зауважує очільник КВПУ та НПГУ. - Сподіваюся, що ті питання, які зараз порушують профспілки щодо підвищення зарплати, збереження робочих місць, безпеки й охорони праці, будуть вирішені. Адміністрація підприємства не гірше за нас розуміє проблему міграції українців і не менше за нас має бути зацікавленою у тому, щоб кваліфіковані кадри залишалися в Україні, а не виїжджали за кордон. Забезпечення гідних умов праці й належної зарплати припинить плинність кадрів».

Як координатор Глобального союзу профспілок IndustriALL, Михайло Волинець закликав адміністрацію «АрселорМіттал» відкликати свій судовий позов до Національної служби посередництва і примирення України щодо трудового спору, ініційованого первинними осередками профспілок, які діють на ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», серед яких є й дві організації, що входять до складу НПГУ та КВПУ.

«Хочу відзначити позитивну риторику генерального директора підприємств «АрселорМіттал» в Україні та Казахстані Парамжита Калона й підтримати його пропозицію не «прив’язуватися» до старих конфліктів і жити минулим, а побудувати на майбутнє міцний соціальний діалог. Також хочу відзначити позитивну роль у ході зустрічі Наталки Маринюк, голови первинного осередку ПГМК, та подякувати керівництву Глобального союзу профспілок IndustriALL і Фонду Еберта за сприяння в організації, проведенні та безпосередню участь у важливому й корисному заході». – підсумував Михайло Волинець.

Источник: http://www.kvpu.org.ua

Поділитися у соціальних мережах: