ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

Отримуючи надприбутки, іноземні власники ратують за ухвалення ТКУ

18 Січ 2019

Генеральний директор металургійного комбінату «АрселорМіттал Кривий Ріг» Парамжит Калон виступає за якомога швидше прийняття Трудового кодексу України. Про це він заявив в інтерв’ю виданню Daily.

З цього приводу голова Конфедерації вільних профспілок України та Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець заявив: «Судячи з усього, пан Калон ратує за остаточне закріпачення українців. Варто зауважити, що компанія «Арселор Міттал» має погану репутацію в усьому світі, оскільки на її підприємствах вельми неохоче вирішуються соціальні питання. Тому працівники змушені вдаватися до протестних акцій. Зокрема і у Кривому Розі у травні минулого року металурги оголошували страйк, вимагаючи підвищення заробітної плати. Ще раніше таке ж сталося у Казахстані. Внаслідок цього власники зазнали суттєвих збитків. Якби ж вони були мудрішими і пристали на пропозицію людей найманої праці, то цього б не сталося. Ігнорування наполягань працівників, які прагнуть поліпшити свій матеріальний стан, адже суцільне подорожчання товарів та комунальних послуг фактично знецінює їхні статки, призводить до загострення у взаєминах між трудовим колективом та адміністрацією».

Михайло Волинець зауважив, що низькі заробітні плати працівників, які у вкрай складних умовах виготовляють продукцію, що має попит за кордоном і за яку з комбінатом розраховуються іноземною валютою, дає змогу власникам «АрселорМіттала» отримувати надприбутки. Також він нагадав, що і КВПУ, і НПГУ упродовж кількох років цілеспрямовано і послідовно боряться проти ухвалення Трудового кодексу України, багато положень якого суперечать цивілізованим нормам та низці конвенцій Міжнародної організації праці. «Робитимемо це і надалі», - запевнив профспілковий лідер.

Источник: http://www.kvpu.org.ua

Поділитися у соціальних мережах: