ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

Незалежні профспілки Білорусі та України: посилення багаторічної співпраці

15 Сер 2016

Лідери та активісти незалежних профспілок України та Білорусі взяли участь у спільному семінарі  «Консолідація профспілок в контексті регіональних і глобальних змін», організованому за підтримки Фонду Фрідріха Еберта в Україні та Білорусі. Профспілківці обмінювалися досвідом та напрацювали напрямки для подальшої співпраці. Первинну профспілкову організацію "Металістів" на семінарі представляв голова профспілкового комітету сортопрокатної дільниці прокатного цеху Шаповал Андрій Сергійович.

У профспілковому навчанні, яке проходило неподалік Києва, взяли участь близько 40 активістів з Білоруської незалежної профспілки, Білоруського конгресу демократичних профспілок, Незалежної профспілки гірників України та Конфедерації вільних профспілок України. Активісти незалежних профспілок України і Білорусі  активно обговорювали  діяльність профспілок у освітній, молодіжній, інформаційній, правовій та інших сферах, працювали у групах.

У результаті дводенної роботи вони ухвалили заяву, в якій визначили напрямки спільної діяльності на найближчий час. Учасники цього зібрання підтримали шахтарів, які зараз проводять голодування в Міністерстві енергетики та вугільної промисловості України.

Спільна заява учасників семінару

Незалежні профспілки України і Білорусі сьогодні розуміють, що перед ними стоїть багато викликів і проблем щодо захисту людей найманої праці.

Під час загального семінар «Консолідація профспілок в контексті регіональних і глобальних змін» лідери й  активісти БНП і КВПУ обговорили соціально-економічну ситуацію та рівень захисту трудових прав в своїх країнах і напрацювали напрямки для співпраці:

- У сферах  охорони праці, інформаційної, молодіжної, гендерної політики, органайзингу.

- Взаємну підтримку наших організацій на міжнародному рівні (МКП, МОП, IndustriALL і тощо).

- Спільні заходи, навчання, акції в різних галузях.

- Обмін інформацією про те, що відбувається в наших країнах і профспілках.

 

Поділитися у соціальних мережах: