ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

День дій за гідну працю: Змінімо правила!

5 Жов 2018

7 жовтня у всьому світі відзначається День дій за гідну працю.  Цього року, за ініціативою Міжнародної конфедерації профспілок (МКП), він пройде під гаслом: «Змінімо правила!».  У цей день профспілки різних країн закликатимуть поважати права людини та профспілок й забезпечувати  гідну працю. 

У МКП переконані,  що цьогорічний лозунг "Змінімо правила"  зверне увагу на глибоко вкорінену  проблему - несправедливість світової економічної системи та звуження демократичного простору, погіршення трудових прав у багатьох країнах,  що зафіксовано у Глобальному Індексі дотримання прав.

"Правила створені проти робітників, і тому ми маємо безпрецедентний й руйнівний рівень економічної нерівності та небезпеки, а невелика кількість глобальних конгломератів, як Amazon, накопичує незліченні прибутки для меншості. У світі достатньо багатства для вирішення завдань нашого часу: створення гідної роботи для всіх, забезпечення універсального соціального захисту, боротьба зі зміною клімату тощо, які необхідно здійснити, щоб люди могли гідно жити на планеті зі стабільністю. Але правила потрібно змінити. І щоб цього досягти, ми повинні збільшувати владу робітників", - сказала генеральний секретар МКП Шаран Барроу.

"З моменту започаткування Всесвітнього  дня дій за гідну працю у 2008 році десятки мільйонів людей взяли участь у заходах у більш ніж 100 країнах, щоб відзначити досягнення профспілок, віддати належне тим, хто так багато жертвував на фронтах боротьби за демократичні права та свободи, а також просувати соціальний та економічний прогрес, який вигідний всім, а не тільки   привілейованій еліті. Цього року знову профспілки та інші прогресивні рухи будуть мобілізовані  7 жовтня, щоб продемонструвати нашу рішучість відновити демократичний простір та провести капітальний ремонт правил світової економіки за допомогою організації, агітації та адвокації на шляху до кращого світу", -  заявила Шаран Барроу.

Источник:http://www.kvpu.org.ua

Поділитися у соціальних мережах: