ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових  і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.
ПРоФСПІЛКА “МЕТАЛІСТІВ” - На захисті трудових і соціально-економічних прав членів профспілки з 1906 року.

• Чорний день для людей найманої праці.

19 Лип 2022

Як повідомляє на своїй сторінці у facebook народний депутат України, Голова Конфедерації Вільних профспілок України, Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець,-

259 голосами, «народні» депутати проголосували за скандально відомий законопроєкт №5371.

В умовах нереформованих судів, відсутності з боку держави традиції захищати українця і його права – прийняття закону є ліквідацією захисту людини найманої праці. Всупереч Конституції України, міжнародним нормам і стандартам захисту працівника.

Готуємо проєкт постанови Верховної Ради про скасування рішення про прийняття цього закону.

Будемо звертатися до Конституційного Суду.

В екстреному порядку передаємо інформацію про посягання на права українських працівників до Міжнародного бюро праці Міжнародної організації праці для якомога скорішої експертизи цього законопроєкту на його відповідність міжнародним стандартам, Конвенціям МОП.

Так само будемо звертатися до Європейської Комісії, Європейського парламенту, Ради Європи. Тому що прийняття закону, який погіршує положення трудового законодавства – є прямою перешкодою інтеграції України в Європейський Союз.

Кожен з депутатів, які сьогодні натиснули зелену кнопку, особливо лідери фракцій і груп у парламенті знали, що у законопроєкті № 5371 під авторством Третьякової і Ко передбачені порушення:

Конституції України,

Кодексу законів про працю, норм трудового законодавства,

Конвенцій Міжнародної організації праці,

Директив ЄС,

Європейської соціальної хартії (переглянутої)…

Даремно «слуги бізнесу» сподіваються на свої вседозволеність і безкарність.

Минулого тижня очільники Міжнародної конфедерації профспілок Шаран Барроу і Європейської конфедерації профспілок Лука Вісентіні звернулись до президентки Європейської комісії Європарламенту Урсули фон дер Ляєн, президента Європейської ради Шарля Мішеля, Верховного представника Ради з іноземних справ і політики безпеки Жозепа Борреля і Президентки Європейського парламенту Роберти Метсоли із зауваженням, що окремі представники української влади продовжують нехтувати цінностями ЄС щодо соціального діалогу та прав найманих працівників в Україні.

Що законопроєкт № 5371 несе політичні ризики для євроінтеграції України.

 

Поділитися у соціальних мережах: